Balatoni üdülést nyerhetnek a legtöbb használt elemet gyűjtő diákok

Megosztás

Értékes jutalomban részesülhetnek a legtöbb használt elemet gyűjtő miskolci diákok. A Fodor Zoltán önkormányzati képviselő által alapított szárazelem-gyűjtő verseny április végéig tart.

Még a 2006/2007-es tanévben hirdette meg az első szárazelem-gyűjtő versenyt a miskolci általános- és középiskolák számára Fodor Zoltán. A kezdet kezdetén az összes városi alapfokú és középfokú intézmény, 35 általános iskola és 22 középiskola tanulói vettek részt a versengésben. A mostani tanévben a november 1. és jövő április 30. közötti időszakban lehet gyűjteni az elemeket, mondta az ötletgazda, az önkormányzat egészségügyi, szociális és környezetegészségügyi bizottság elnöke.

Fodor Zoltán kiemelten fontosnak tartja, hogy a diákok környezettudatos nevelésben részesüljenek. A korábbi pozitív tapasztalatok után most is abban bízik, minél több tanuló vesz részt a MIREHU által is támogatott versenyben, és minél több elemet gyűjtenek össze. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemléletformálás mellett a versenynek nagyon komoly környezetvédelmi hatása is van, hiszen a használt elemek a környezetre fokozottan veszélyesek, ezért szükséges a szakszerű, biztonságos megsemmisítésük. Amennyiben egyszerűen, a háztartási hulladékkal együtt kidobjuk a használt elemeket, akkor a talajba kerülve jelentősen szennyezhetik a talajt és az ivóvízbázist is, ami beláthatatlan károkat okozhat.

Fodor Zoltán azt is elárulta, hogy a kezdeményezés elindítása óta több mint 42 tonna, azaz 42 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek a diákok. A leadott szárazelemeket Budapestre vitték megsemmisíteni.

A versengő tanulók motivációját azzal segítik, hogy a legtöbbet gyűjtő iskolák diákjai és az egyéni győztesek nyolcnapos balatoni ingyenes üdülésen vesznek részt, valamint értékes műszaki cikkeket kapnak. A versenyben megkötés nélkül szeretettel várják az állami és magániskolák és bármely egyházhoz tartozó iskolák diákjainak nevezését.

Korábban részletesen foglalkoztunk Miskolc zöld fejlesztéseivel, erről itt olvashat bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek